WinterWelVaart: Historische zeilschepen in het centrum van Groningen - 16 t/m 18 december 2011
Knusse sfeer aan boord van historische zeilschepen. Rond 30 schepen liggen aan de Hoge en Lage der A en de Pottebakkersrijge. Van buiten fraai, van binnen warm en knus. Er zijn leuke activiteiten voor binnen en buiten, voor groot en klein. Aan boord van de schepen zingen verschillende koren en spelen bands, er zijn tentoonstellingen, lezingen, exposties, buiten is een gezellige kerstmarkt in de buurt van de schepen...
Foto's van de Open Dagen van de Historische Zeilvaart Groningen.
Der Vereniging Historische Zeilvaart Groningen (HZG) organiseert dit festival samen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Buurtvereniging A-kwartier. 3 dagen lang liggen alle zeilschepen van de HZG in het hart van de stad. Warmte, ruimte en sfeer voor vele leuke dingen. Zoals tijdens de vroegere "Open Dagen" van de HZG zetten zich de schippers volledig in om ook de WinterWelVaart zo succesvol mogelijk te maken. Alle schepen staan open, overal valt iets te beleven. Welkom aan boord!
Doorlopend programma 16 tot en met 18 december
Tijdens WinterWelVaart is er een doorlopend programma met bijvoorbeeld demonstraties, exposities, (kerst)markten en kinderactiviteiten. Naast het doorlopende programma zijn er elke dag afwisselende activiteiten.
Voor het programma kijk op www.winterwelvaart.nl
De organisatoren
Mede door het succes van de Open Dagen van de Vereniging Historische Zeilvaart Groningen van de afgelopen jaren hebben drie partijen de handen ineen geslagen om samen een groots evenement op te zetten onder de naam WinterWelVaart.
Samen met de Buurtvereniging A-kwartier en het Noordelijk Scheepvaart museum is een samenwerkingsverband opgezet.
De Buurtvereniging A-kwartier is een enthousiaste groep die met veel ideeën medoet aan de organisatie.
In het Noordelijk scheepvaartmuseum kunnen bezoekers de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart van de Middeleeuwen tot de dag van vandaag.
De  Historische Zeilvaart Groningen (HZG) organiseert sinds 1996 in november de "Open Dagen" om de charterzeilvaart met historische schepen te promoten. Bij de HZG zijn de zeilcharterschepen aangesloten, die overwinteren in de stad Groningen.
design en programmering: www.bohnstedt.nl