Plek Onderdek - 20 zeilschepen bieden ruimte en sfeer voor uw activiteiten
Winter. De zeilen rusten onderdeks. De schepen liggen aan de kade, in of nabij het centrum van Groningen. Toch kan men ook nu van het knusse leven aan boord van een schip genieten. Er is volop keuze of heeft u zelf een idee? De schippers zijn altijd in voor nieuwe mogelijkheden.
Hoge der A in de winter. Buiten koud - binnen warm en knus.
Weekend Groningen? Bed & Breakfast aan boord
Onze schepen zijn ingericht voor meerdaagse zeilreizen. Dat betekent dat de gasten ook aan boord slapen. Er is er voldoende sanitair voor gemeenschappelijk gebruik, er is verwarming en een gezellig dagverblijf met keuken. De installaties aan boord voldoen aan de veiligheidseisen van de Scheepvaartinspectie.   Op sommige schepen kunt u ook tijdens de winterperiode overnachten. Over tarieven en verdere informatie kunt u  contact leggen met de schippers.
De schepen zijn verschillend ingericht - van zeer eenvoudig tot vrij luxe. Neemt u contact op met de schipper voor meer informatie.
Welke schepen in de winter Bed & Breakfast aanbieden en waar ze liggen ziet u onder "onze schepen". Hier vindt u ook de contactgegevens.
Een dagje varen in de lente?
U vaart, zittend aan dek of in het stuurhuis, eerst dwars door de stad Groningen met al die mooie historische panden. Bruggen gaan voor u open en dicht. Aan weerszijden van het Reitdiep kunt u allerlei soorten woonschepen zien. De schipper kan u precies vertellen welk woonschip ooit een schitterend zeilschip was. Via het schilderachtige, meanderende Reitdiep vaart u naar het dorp Garnwerd. In het sfeervolle historische Cafe Hammingh geniet u een heerlijke maaltijd...
Op het reitdiep van Groningen naar Garnwerd. Café Hammingh
Voor dagtochten naar Garnwerd kunt u contact opnemen met de schipper van de "Willem Jacob".
Nieuwsgierige kinderen?
Die willen maar wat graag aan dek stappen om vervolgens de schipper de oren van het hoofd te vragen. We kunnen schoolklassen een rondleiding geven langs de diverse typen schepen, inclusief een kijkje aan boord natuurlijk. Hoe leefden de mensen vroeger aan boord en hoe is dat nu? Daarover valt veel te vertellen. Dia’s en films kunnen worden vertoond. Een touw splitsen, knopen leggen of een stukje in het want klimmen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden...
Klimmen in het want kan op de "Jantje"...
Voor activiteiten met kinderen aan boord van onze schepen neemt u contact op met de schippers van de "Jantje" of de "Onderneming".
Een dag samen bezig zijn - ruimte voor seminare, workshops, cursussen, speelavonden...
Gezellig en creatief bezig zijn, een workshop aanbieden, een lezing houden. Dat kan in het ruim of dekhuis van een schip. Er staat een volledige keuken tot uw beschikking, dus al doende kunt u zich voorzien van een hapje en drankje. In principe hebben alle schepen die Bed en Breakfast aanbieden ook ruimte voor activiteiten.
Vergadering - brainstormen en beslissingen nemen in een bijzondere omgeving
Vergaderen op een bijzondere locatie in de stad? Ook dat kan. Alle charterschepen zijn zodanig ingericht, dat u in groot of klein verband met elkaar om de tafel kunt zitten. In principe hebben alle schepen die Bed en Breakfast aanbieden ook ruimte voor vergaderingen.
Trouwpartij? Huwelijksfeest?
Die dag van uw leven krijgt een vleug extra romantiek, als u zich laat fotograferen aan dek van een tjalk, klipper of skûtsje. Gewoon bellen en afspreken.
Iets te vieren? - verjaardag, reunie ...
Laat u culinair verwennen aan boord van een schip, samen met uw dierbaren (zelf koken kan natuurlijk ook). ’s Nachts ligt u heerlijk na te genieten in uw kooi. Een kinderpartijtje? Misschien is er wel ergens een schat verborgen.
Eigen idee ?
Zelf iets bedacht? Vraag het aan de schippers - ze zijn altijd in voor nieuwe mogelijkheden...
design en programmering: www.bohnstedt.nl